17 Aralık 2011 Cumartesi

Aşure Tarifi

aşure yapımı
Malzemeler


  • 2 su bardağı buğday(akşamdan ıslatılacak)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1 portakalın suyu
  • 1 limon kabugu rendesi
  • 1 kg kadar şeker
  • 1 aş kaşıgı tarçın
  • 5-6adet kuru kayısı minik( dogranmış)
  • 5-6 tane kuru ıncir(minik dogranmış)
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm


Hazırlanışı
akşamdan soğuk suyla ısladığımız buğdaylarımızı aşuremizi yapacağımız tencereye koyalım üzerini 3-4 parmak geçecek kadar suyunu da ekleyip pişirmeye başlayalım bugdaylarımız kabarıp şiştikçe koyulaşacağı ıçin üzerine gerektikçe kaynar su ılavesi yapalım. Bugdaylarımız ıyice pişip kaymaklanmaya başladığında börülcesini ve arkasından baklasını ekleyip bakliyatların yarı pişmişliğine yakın nohutunu
da ekleyip ıyice yumşayıncaya kadar pişirelim. şekerini ekleyip karıştıralım bal, pekmez ve sütünü ekleyip bakliyatlar şekerini ıçine çekene kadar pişirelim nihayet olarakta kuru meyvelerimizi, tarçınımızı limon, kabuğu rendesini ve portakal suyunu da ekleyip 5-10 dk daha kaynatıp altını kapatalım tenceremizin de altını kapatıp dinlenmeye alalım. hepsi bukadar.

Aşureyi yaparken desık sık karıştırmak gerekiyor yoksa dibini tutar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor teşekkkürler

Yorum Gönder